Välkommen till ett kostnadsfritt material om corona

- en del av läromedlet SPILLOSOFERNA

God hälsa och välbefinnande. Vad är egentligen god hälsa? Antingen har man den väl eller inte? Men coronavirusets framfart visade med all tydlighet att det är långt mer komplicerat än så och att hälsan kan påverka allt. En vanlig vinter skulle vi ha gått till skola och jobb trots hosta och snörvlig nos, men 2020 blev minsta harkling förknippat med att stanna hemma och hålla social distans. Umgänget med far-och morföräldrar blev digitalt och hälsa blev direkt sammankopplat med jobb, ekonomi, resor och nöjen. Ett osynligt virus och och en hel värld blev uppochner.

Tidigt under coronapandemin kom det många tips och råd kring hur man kan samtala med barn om corona och om oro, men väldigt lite stöd till lärare i klassrummen, som ju står i en helt annan typ av situation än de som möter barn i mindre grupper eller enskilt. Lärare har en unik kompetens att lyckas föra “större” samtal där många röster på olika vis får chans att höras och tankar möjlighet att utvecklas.

Vi hoppas att den här specialutgåvan kring Corona, av det större läromedlet Spillosoferna, ska få bli just ett sådant stöd. Där barnens tankar, erfarenheter och frågor är utgångspunkten, men där kopplingen finns till de större, komplexa sammanhangen kring hur vi kan bygga en mer hållbar värld tillsammans. Corona-delen omfattar åtta färdiga arbetspass med fakta, filmer och löpande handledning och med en tydlig koppling till Globalt mål 3, Hälsa och välbefinnande, som pekar på vikten av god hälsa för alla samt mål 9, Innovationer, infrastruktur och hållbar industri där vi har valt att framförallt fokusera på digitalisering och uppfinningsrikedom som två viktiga parametrar.

Registrera dig genom att skicka in formuläret Anmälan Corona, därefter är det bara att klicka dig vidare här nedan på boxarna och använda materialet.

 • 9
  3
  Corona
  Ett virus och plötsligt blir det tydligt att vår hälsa hänger tätt samman med hela vårt samhälle och hela vår värld
  Årskurs F-3
  Visa mer
 • 9
  3
  Corona
  Ett virus och plötsligt blir det tydligt att vår hälsa hänger tätt samman med hela vårt samhälle och hela vår värld
  Årskurs 4-6
  Visa mer

Information och beställning av hela läromedlet Spillosoferna

Vi hoppas att detta arbetssätt ger mersmak och att du och dina elever ser ett behov av att fortsätta tänka kring hållbar utveckling ur olika perspektiv tillsammans. Läs mer om Spillosoferna och hur ni kan gå vidare på www.spillosoferna.se/om